Pečená zeleninová příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžíce sůl
1 ks brambory
1 ks cibule
0,25 ks celer
3 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, celer a bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Česnek můžeme nechat ve slupce, dostane tak zajímavou chuť, v tom případě ho oloupeme až na talíři. Malou červenou papriku (můžeme mít více barev) nakrájíme na menší kousky (stejně velké jako kousky brambor)

  2. Všechny kousky zeleniny naskládáme do pekáčku vystlaného pečícím papírem, posolíme a zalijeme olivovým olejem. Směs pečeme asi 15 minut s ventilátorem, případně 30 minut pod grilem, a to v troubě předehřáté na 200 °C

  3. Pečenou zeleninovou přílohu podáváme k různě připravenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!