Plněná kachna po flandersku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
1 ks vejce
- - máslo
100 g strouhanka
1 ks cibule
1 dl smetana
7 ks jablko
100 g rozinky
1 ks kachna
- - pepř mletý
2 dl víno bílé
- - oříšek muškátový
- - játra kachní
300 g prejt jelítkový

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě, nakájíme si cibuli najemno, nasekáme kachní játra a jelitový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme, naplníme jí kachnu. Otvor zašijeme a kachnu potřeme máslem, pečeme v troubě, za stálého přelévání šťávou. Asi po hodině pečení přelijeme bílým vínem a obložíme oloupanými jablky, když je maso měkké, kachnu naporcujeme, obkládáme měkkými jablky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!