Plněná kachna po flandersku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 1 ks vejce - - máslo 100 g strouhanka 1 ks cibule 1 dl smetana 7 ks jablko 100 g rozinky 1 ks kachna - - pepř mletý 2 dl víno bílé - - oříšek muškátový - - játra kachní 300 g prejt jelítkový
Postup Plněná kachna po flandersku recept
Postup přípravy receptu
-
Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě, nakájíme si cibuli najemno, nasekáme kachní játra a jelitový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme, naplníme jí kachnu. Otvor zašijeme a kachnu potřeme máslem, pečeme v troubě, za stálého přelévání šťávou. Asi po hodině pečení přelijeme bílým vínem a obložíme oloupanými jablky, když je maso měkké, kachnu naporcujeme, obkládáme měkkými jablky.