Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1/2 ks mrkev
1/2 ks červená kapie
1/2 ks žlutá paprika
jarní cibulka
mletý černý pepř
1 lžička koření na americké brambory
30 g uzený eidam
3 plátky vepřová kotleta bez kosti
3 lžíce slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra. Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nezačne rozpouštět

  2. Opečené plátky masa přendáme na předehřáté talíře a olej z pánve slijeme. Do mastné pánve dáme nachystanou nakrájenou zeleninu, posypeme kořením na americké brambory a asi 5 minut zvolna opékáme. Mezitím si usmažíme volská oka. Na talíři k masu přidáme opečenou zeleninu a volské oko

  3. Kotletu se sýrem, zeleninou a vejcem podáváme s hranolky, opečenými brambory, doplníme tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!