Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 dl voda
1 ks hermelín
olivový olej
8 plátků anglická slanina
4 porce vepřová kotleta
mletý černý pepř
koření na pečená masa
1 lžíce solamyl (škrobová moučka)
mletý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso (bez kosti) opláchneme, připravíme porce a naklepeme. Okořeníme kořením na pečená vepřová masa, pepřem a mletým tymiánem. Zalijeme olivovým olejem a necháme uležet

  2. Rozehřejeme olej na hlubší pánvi a vložíme maso. Po opečení otočíme a přikryjeme pokličkou. Zlehka podléváme - maso nesmí být ponořené. Asi po půl hodině porce masa osolíme, poklademe plátky slaniny a pečeme doměkka. Už ho neotáčíme

  3. Je-li maso měkké, podlijeme ho vodou rozmíchanou se škrobovou moučkou (vznikne zahuštěná šťáva - omáčka) a poklademe porce masa plátky hermelínu. Pod pokličkou necháme sýr rozpéct

  4. Podáváme s bramborovými hranolky (přelitými vzniklou omáčkou) nebo s jinou přílohou a se zeleninou (paprikou, rajčaty).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!