Plněná jehněčí kýta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
1 šálek máslo
4 plátky šunka
1 kg brambory
pepř
1 sklenka bílé víno
1 ks jehněčí kýta
100 g bílý ovčí sýr
petrželka nasekaná
Postup Plněná jehněčí kýta
Postup přípravy receptu
-
Vykostíme jehněčí kýtu a naklepeme. Maso omyjeme, osušíme, potřeme pepřem a solí a posypeme zelenou petrželkou. Maso rozložíme a položíme do něj plátky šunky a navrch sýr. Vše opatrně zabalíme jako roládu a svážeme pevnou nití
Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáče a opečeme ze všech stran. Když nám maso hezky zahnědlo, tak ho zalijeme vínem a je-li potřeba tak i vodou. Následně pečeme asi 1/2 hodiny. Mezitím si očistíme brambory - mohou být spíš menší. Osolíme je, trochu opepříme a celé je přidáme k masu na pekáč. Pečeme na střední teplotu ještě asi hodinu a čtvrt. Je-li potřeba, podléváme vodou
Když je vše hotové, pokrájíme roládu na plátky tak, aby byl vidět řez. Ozdobíme talíř a přidáme čerstvý salát
Foto:www.profimedia.cz