Pikantní vepřové s tymiánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

jalovec
1 lžíce olivový olej
bílý pepř
1 sklenka suché bílé víno
sušený tymián
1 kg vepřové maso
mořská sůl
1 ks bio citron

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do mísy, která je vhodná i do trouby. Omytý citron nakrájíme na kolečka. V hmoždíři utlučeme jalovec s bílým pepřem

  2. Masové kostky osolíme, okořeníme pepřem, jalovcem a pokapeme olejem. K masu přiložíme citronové plátky, tymián a přilijeme větší sklenku bílého vína. Maso dobře promícháme a přikryté necháme 2 hodiny marinovat

  3. Vepřové maso s mísou a marinádou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí. Podle potřeby maso promícháváme

  4. Pikantní vepřové s tymiánem chutná s rýží, ale i s bramborem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!