Kávový dort s čokoládovou šlehačkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
2 ks čokoláda na vaření
25 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
25 dkg polohrubá mouka
2 ks smetana ke šlehání
10 lžic silná černá káva
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. 5 žloutků, cukr moučku a vanilkový cukr promícháme v míse a pak přidáme uvařenou horkou kávu. Do této směsi pak přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a vyšlehaný sníh z 5 bílků

  2. Takto hotové vymíchané těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme při 170 °C 20 - 25 minut

  3. Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme 2 čokolády na vaření. Po vychlazení (ne zas úplně do tuha) ji přidáme do vyšlehané šlehačky

  4. Po upečení a úplném vychlazení korpusu jej rozřízneme na půlku a naplníme polovinou krému. Zbytek krému namažeme na vrch kávového dortu a posypeme mandlovými lupínky, případně jinak ozdobíme podle vlastní fantazie

  5. Kávový dort s čokoládovou šlehačkou podáváme vychlazený a nakrájený na trojúhelníčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!