Kávovo-ledový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks vejce
8 - 10 dkg máslo
2 lžíce rum
1/4 l mléko
1 ks čokoláda
1 ks prášek do pečiva
12 dkg cukr moučka
1 - 2 kelímky zakysaná smetana
30 dkg polohrubá mouka
mandlové lupínky
1 ks ledové kaštany
1 - 1,5 lžíce instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem, opatrně přidáváme olej, rozpuštěné máslo (lze použít i Heru), mléko a rum. Smícháme mouku s práškem do pečiva, instantní kávou a nastrouhanou tyčinkou ledové kaštany. Obě směsi promícháme dohromady a těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Kdo nemá pečící papír, plech vymaže tukem a vysype moukou. Kdo chce mít těsto vyšší, použije menší plech

  2. Po upečení a vychladnutí kávovo-ledového moučníku můžeme potřít polevou ze zakysané smetany

  3. Poleva: Čokoládu (použijeme jakou kdo má rád) rozpustíme ve vodní lázni a do ní zamícháme zakysanou smetanu. Potřeme moučník a dozdobíme např. vidličkou a mandlovými lupínky

  4. Kávovo-ledový moučník necháme vychladit a už jen krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!