Kávovo-skořicová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 g cukr 4 ks vejce 150 g máslo 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 lžička mletá skořice 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1 lžička pomerančová kůra 3 lžičky instantní káva mouka na vysypání
Postup Kávovo-skořicová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
Těsto na skořicovou bábovku vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Kávovo-skořicovou bábovku pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut
Kávovo-skořicovou bábovku necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila, a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout
Kávovo-skořicovou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.