Kávovo-skořicová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
4 ks vejce
150 g máslo
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 lžička mletá skořice
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 lžička pomerančová kůra
3 lžičky instantní káva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků

  2. Těsto na skořicovou bábovku vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Kávovo-skořicovou bábovku pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut

  3. Kávovo-skořicovou bábovku necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila, a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout

  4. Kávovo-skořicovou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!