Pikantní vepřové plátky se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžíce olivový olej
olivový olej
2 - 3 stroužky větší česnek
4 plátky eidam (45%)
1,5 lžička sušená harissa
4 plátky vepřové plecko nebo kýta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky rozklepeme a na okrajích trochu nařízneme. Po obou stranách osolíme

  2. Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme s harissou a olivovým olejem. Plátky masa po obou stranách marinádou potřeme, poklademe na sebe, dáme do misky nebo jen zabalíme do alobalu a v lednici necháme nejlépe 24 hodin marinovat

  3. Pánev s nepřilnavým povrchem potřeme olivovým olejem a plátky vepřového osmahneme za mírné teploty. Měly by se lehce přichytit a změknout. Často je obracíme

  4. Mezitím si připravíme zapékací misku, kam pikantní vepřové plátky poklademe, přeložíme plátkem sýra a v předehřáté troubě asi 10 minut zapékáme, až se sýr rozteče

  5. Pikantní vepřové plátky se sýrem hned za tepla podáváme. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!