Polévka s ovesnými vločkami a zeleninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1/2 ks brambory
majoránka
2 l voda
250 ml mrkev
250 ml kedlubna
mletý pepř
150 ml ovesné vločky
čerstvá petrželka
2 ks bujon

Postup přípravy receptu

  1. Na 1/2 cm plátku másla opražíme 150 ml ovesných vloček. Zalijeme 2 litry vody a vaříme asi 30 minut

  2. Očistíme a nastrouháme nahrubo kedlubnu a mrkev, obojí po 250 ml. Osmahneme na 1 cm plátku másla. Polovinu brambory nastrouháme nebo rozmixujeme

  3. Kedluben, mrkev a brambor přidáme do vařících se vloček a povaříme 5 minut. V polévce rozpustíme 2 bujony, dosolíme a můžeme podle chuti opepřit. Vmícháme nakrájenou zelenou petrželku a trochu majoránky

  4. Polévky s ovesnými vločkami a zeleninou je na 6 - 8 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!