Pikantní rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
100 g slanina
- - sůl
- - ocet
150 g mouka hladká
- - hřebíček
- - pepř mletý
40 g křen strouhaný
2 dkg víno červené
- - oregano
500 ml pyré rajčatové
- - nové koření
1 kostka bujón zeleninový

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a rozpustíme v kastrolu, přisypeme mouku a osmahneme, zalijeme čtvrt litrem vody, přidáme rajčatové pyré a kostku bujónu. Rozšleháme a uvedeme do varu, přidáme víno, ocet, cukr, sůl a strouhaný křen. Po půl hodině vaření omáčku přecedíme a podáváme jako přílohu k zeleninovým a těstovinovým pokrmům nebo k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!