Babiččiny halušky s uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
5 ks vejce
1 ks vejce
1 plátek máslo
750 g brambory
1 ks cibule
15 dkg špek
mletý pepř
250 g hladká mouka
20 dkg uzená plec

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a zahustíme hladkou moukou. Osolíme, přidáme vejce a vytvoříme středně husté těsto, které přes cedník na halušky sypeme do horké osolené vody. Vaříme do doby, než halušky vyplavou na hladinu. Hotové halušky scedíme

  2. Špek nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a necháme vyškvařit. Potom přidáme cibuli na kostičky, osmahneme, přidáme na kousky nakrájenou uzenou plec. Směs vsypeme k haluškám

  3. Z vajec uděláme na másle klasickou vaječinu, mírně osolíme a opepříme. Přidáme k haluškám a uzenému a máme hotovo

  4. Babiččiny halušky s uzeným podáváme jako hlavní chod. Doplníme sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!