Pikantní hermelín v oleji recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 větvička rozmarýn
slunečnicový olej
10 kuliček zelený pepř
1 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
2 lžíce sladká chilli omáčka
2 ks Hermelín
1 ks čerstvá feferonka
3 ks červené nakládané feferonky
nakládané feferonky (kozí rohy)

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín rozkrojíme podélně na poloviny. Česnek oloupeme, tři stroužky prolisujeme a zbývající odložíme stranou. Červené feferonky a lístky rozmarýnu jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou ferefonku očistíme a nakrájíme na proužky

  2. Připravíme si pikantní směs. V mističce utřeme česnek s feferonkami, rozmarýnem, mletou paprikou a vše spojíme sladkou chilli omáčkou

  3. Plátky hermelínu potřeme pikantní směsí. Dno sklenice poklademe vrstvou cibule, několika "kozími rohy" a plátkem hermelínu, Přidáme několik kuliček zeleného pepře a vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Ze stran vsuneme zbývající česnek a proužky čerstvé feferonky. Takto naložený hermelín zalijeme slunečnicovým olejem, uzavřeme a necháme asi 6 dní odležet

  4. Nakládaný pikantní hermelín podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!