Pařížské bagetky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 lžičky sůl
40 g droždí
1000 g hladká mouka
400 ml vlažná voda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na potření
vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek. V misce smícháme lžíci mouky, cukr, droždí a 1 dl vlažné vody. Kvásek necháme vykynout.

  2. Zbytek mouky osolíme, přidáme kvásek, zbytek vody a vypracujeme těsto. Těsto se po zapracování nesmí chytat mísy. Posypeme jej moukou a necháme v misce na teplém místě kynout asi 3 hodiny.

  3. Na pomoučeném vále těsto rozdělíme asi na 6 dílů a z každého vyválíme delší váleček.

  4. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Bagetky přesuneme na plech, několikrát šikmo nakrojíme, potřeme vlažnou vodou a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!