Pařížské palačinky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
30 g máslo
250 ml mléko
ořechy
100 g čokoláda na vaření
200 g cukr moučka
140 g hladká mouka
smetana ke šlehání
2 ks kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Z vejce, cukru, soli a prosáté hladké mouky připravíme hladké těsto

  2. Na oleji osmahneme velmi tenké palačinky

  3. Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu s máslem. Smetanu ke šlehání ušleháme do tuha

  4. Palačinky potřeme připravenou čokoládou a přehneme do trojúhelníku. Vše zdobíme nasekanými ořechy, broskvemi a ušlehanou smetanou

  5. Pařížské palačinky podáváme jako lahodný dezert, který potěší nejen děti

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!