Papriková omáčka s těstovinami a tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks cibule
1 balíček tofu natural
250 ml rostlinná smetana
300 g kukuřičné těstoviny
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
lahůdkové droždí
podle potřeby
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu.

  2. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno a dáme osmahnout na trochu oleje. Když cibule zesklovatí, zasypeme ji mletou paprikou a ještě chvilku osmahneme. Poté podlijeme malinkým množstvím vody a přidáme rostlinnou smetanu.

  3. Mezitím si osolíme a opepříme plátky tofu, přihodíme je do omáčky, aby nasákly její chuť. Takto necháme omáčku nějakou dobu probublávat a poté k ní přisypeme lahůdkové droždí (množství dle chuti). Na závěr dochutíme solí a pepřem.

  4. Paprikovou omáčku s tofu podáváme s uvařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!