Pikantní papriková hořčice recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

15 dkg cukr
1 dl olej
2 dl ocet
0,5 kg cibule
4 - 5 ks feferonka
2 kg kapie
0,5 balíčků deko

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Kapie, cibuli a feferonky rozmixujeme v mixéru do pyré

  2. Takto rozmixovanou hmotu vložíme do většího hrnce a přidáme olej, ocet, deko a cukr. Vše důkladně promícháme a v hrnci pomalu přivedeme k varu. Za občasného míchání necháme pozvolna probublávat 30 - 40 minut. Záleží na tom, kolik pustí kapie vody. Zkrátka vaříme tak dlouho, až směs zhoustne do konzistence hořčice. Pak paprikovou hořčici naplníme do skleniček. Osobně nesteriluji, ale kdo chce, tak může

  3. Pikantní paprikovou hořčici podáváme třeba ke grilovanému masu. Záleží na chuti. Lepší je použít čerstvé feferonky než nakládané. Toto množství vystačí na zhruba 12 přesnídávkových skleniček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!