Sladká papriková žebírka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
3 ks cibule
kečup
feferonka
mletý pepř
100 ml slepičí vývar
1 lžička mletá sladká paprika
600 g vepřová žebírka
2 lžíce koření Žebírka s medem

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme. Obojí nakrájíme na kolečka, česnek můžeme nechat i v celku - jak kdo má rád

  2. Do sáčku na pečení si vsypeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kečup nebo pasatu a kořenící přípravek "Žebírka s medem", mletou papriku, pepř podle chuti, případně i nakrájenou feferonku. Vše důkladně promícháme

  3. Do připraveného sáčku s kořením přidáme vepřová žebírka a uložíme do lednice na půl hodiny i více. Před pečením přidáme do sáčku slepičí vývar, dobře uzavřeme a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C. Před koncem pečení sáček rozřízneme a žebírka necháme upéct dozlatova

  4. Sladká papriková žebírka podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!