Vepřové na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
25 g máslo
280 g houby
6 lžic suché bílé víno
700 g vepřové maso
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá šalvěj
230 g creme fraiche

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nudličky masa a opékáme je na středně silném ohni za častého zamíchání 5 minut dozlatova. Lopatkou s otvory je přeneseme na talíř, osolíme, opepříme, přikryjeme a udržujeme teplé

  2. Na pánev dáme houby 21 a opékáme je za častého zamíchání 5 - 7 minut doměkka. Podlijeme je vínem, přivedeme k varu a vaříme, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme creme fraiche nebo zakysanou smetanu a omáčku přivedeme k varu

  3. Na pánev vrátíme maso, vmícháme šalvěj a maso krátce (1-2 minuty) prohřejeme. Pokrm rozdělíme do nahřátých misek a ihned podáváme

  4. Zdroj: Rychle a snadno

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!