Vepřové na cuketě s mrkví a kedlubnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cuketa
2 ks mrkev
podravka
tvrdý sýr
mletý černý pepř
600 g vepřová krkovice
1 ks kendlubna
koření orient

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme

  2. Do pekáče dáme na kostičky nakrájenou kedlubnu a cuketu, mrkev na kolečka, zalijeme vodou a trochou oleje, nakonec okořeníme podravkou. Na zeleninu rozložíme plátky masa a posypeme kořením orient. Vepřové na cuketě s mrkví a kedlubnou dáme péct do trouby na zhruba hodinu při 200 °C. Při občasném přelévání výpekem pečeme do změknutí masa

  3. Vepřové na cuketě s mrkví a kedlubnou podáváme se šťouchanými bramborami sypanými strouhaným tvrdým sýrem, které navrch ozdobíme špetkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!