Panna cotta s malinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vanilka
150 g moučkový cukr
8 g plátková želatina
500 ml smetana čerstvá
200 g malina čerstvá

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si ohřejeme smetanu s cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem. Ohříváme, ale nevaříme. Smetana nesmí přijít k varu.

  2. Želatinu namočíme asi na deset minut do ledové vody a dobře ji vymačkáme.

  3. Jakmile jsme ohřáli smetanu odstavíme a přecedíme přes sítko. Smetanu nalijeme k vymačkané želatině, promícháme dobře aby se nám rozpustila. Zda potřebujeme můžeme na minutku smetanu ještě ohřát.

  4. Připravíme si 6 formiček s průměrem 8 cm (120 ml) a spodek formiček vyplníme dvěma malinami. Zalijeme maliny pannou cottou a přiložíme další dvě maliny a opět přikryjeme pannou cottou. Vyplněné formičky uložíme asi na dvě hodiny do lednice, do ztuhnutí.

  5. Abychom mohli vyklopit ztuhnuté formičky s náplní, položíme je po ztuhnutí do hrnce s trochou vařicí vody a pannu cottu převrátíme na tác,či talíř.

  6. Panna cotta je výborný dezert, ovoce můžeme zaměnit za borůvky, ostružiny, jahody prostě co nám chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!