Houbová omáčka s krutony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1 plátek máslo
citron
2 snítky bazalka
olivový olej
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
drcený kmín
500 g čerstvé žampiony
sušená bazalka
2,5 dl smetana na vaření
sušený česnek
bílé toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Máslo rozehřejeme na hlubší pánvi a žampiony osmahneme. Zakapeme citronovou šťávou a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec přidáme sušenou bazalku

  3. Mezitím si toastový chléb nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje je osmahneme. Ochutíme solí a sušeným česnekem

  4. Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobíme lístkem čerstvé bazalky. Houbovou omáčku můžeme podávat také s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!