Houbová omáčka s krutony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 1 plátek máslo citron 2 snítky bazalka olivový olej 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř drcený kmín 500 g čerstvé žampiony sušená bazalka 2,5 dl smetana na vaření sušený česnek bílé toastový chléb
Postup Houbová omáčka s krutony
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky
Máslo rozehřejeme na hlubší pánvi a žampiony osmahneme. Zakapeme citronovou šťávou a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec přidáme sušenou bazalku
Mezitím si toastový chléb nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje je osmahneme. Ochutíme solí a sušeným česnekem
Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobíme lístkem čerstvé bazalky. Houbovou omáčku můžeme podávat také s knedlíkem nebo těstovinami.