Vanilková Panna cotta s perníkovou omáčkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
máta
1 ks vanilkový lusk
250 ml Alpro Original
250 ml Alpro Cuisine
2 ks dezert Alpro Speculoos
4 ks plátek želatiny
100 g mražené višně

Postup přípravy receptu

  1. Alpro Original, Alpro Cuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout

  2. Dvě lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme mražené višně a vaříme, dokud se nám obsah nesvaří na polovinu. Višňovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k panna cottě, rozpustila by se

  3. Při servírovaní začínáme dezertem Alpro Speculoos, kterým nakreslíme slzu na talíři, poté přidáme višňovou omáčku a na závěr vyklopenou panna cottu

  4. Vanilkovou Panna cottu s perníkovou omáčkou podáváme jako vynikající dezert při různých slavnostních příležitostech

  5. Partnerem receptu je Alpro

  6. var _gde_ohcnfjhusa = new Image(1,1)

  7. },{"@type": "HowToStep

  8. _gde_ohcnfjhusa.src='http://cz.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/tstamp='+(new Date()).getTime()+'/id=bazrQIbsgI34v7bMrVpGeLbtDot8TI7syOCaCbFJWcX.i7/stparam=ohcnfjhusa/fastid=mkvlkqvkozqmtghtxsletpinbmnp

  9. },{"@type": "HowToStep

  10. //-->


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!