Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 40 g cukr moučka želatina cukr krystal 200 g čerstvé jahody 1 ks vanilkový lusk rostlinný olej na vymazání 500 ml smetana ke šlehání 40 %
Postup Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 minut bobtnat. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s prosátým cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 minuty povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit. Takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob. Je důležitě, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila
Připravíme si jahodovou omáčku. Čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky. Jahody svaříme, případně i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme
Před servírováním dezertu panna cotta vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, ozdobíme jahodovou omáčkou o pokojové teplotě a můžeme podávat.