Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

40 g cukr moučka
želatina
cukr krystal
200 g čerstvé jahody
1 ks vanilkový lusk
rostlinný olej na vymazání
500 ml smetana ke šlehání 40 %

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 minut bobtnat. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s prosátým cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 minuty povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit. Takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob. Je důležitě, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila

  2. Připravíme si jahodovou omáčku. Čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky. Jahody svaříme, případně i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme

  3. Před servírováním dezertu panna cotta vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, ozdobíme jahodovou omáčkou o pokojové teplotě a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!