Panna cotta s maceškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml smetana
55 g moučkový cukr
1 lžička vanilkový extrakt
2 lžičky prášková želatina
na ozdobu
1 ks bílek
krupicový cukr
30 ks kvítky macešek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme macešky: rozšleháme bílek a štětečkem potřeme květy. Poté květy opatrně posypáme krupicovým cukrem a necháme zaschnout.

  2. Želatinu rozmícháme ve 2 lžících smetany. Dáme na 5 minut stranou, aby se rozpustila. Půl litru smetany, moučkový cukr a vanilkový extrakt rozmícháme a přivedeme k varu. Přilijeme želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak směs přelijeme do 4 skleniček.

  3. Směs na panna cottu prokládáme a ozdobíme maceškami a dáme na 2 hodiny vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!