Panna cotta s maceškami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 ml smetana 55 g moučkový cukr 1 lžička vanilkový extrakt 2 lžičky prášková želatina na ozdobu 1 ks bílek krupicový cukr 30 ks kvítky macešek
Postup Panna cotta s maceškami recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme macešky: rozšleháme bílek a štětečkem potřeme květy. Poté květy opatrně posypáme krupicovým cukrem a necháme zaschnout.
Želatinu rozmícháme ve 2 lžících smetany. Dáme na 5 minut stranou, aby se rozpustila. Půl litru smetany, moučkový cukr a vanilkový extrakt rozmícháme a přivedeme k varu. Přilijeme želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak směs přelijeme do 4 skleniček.
Směs na panna cottu prokládáme a ozdobíme maceškami a dáme na 2 hodiny vychladit.