Ovocný štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
náplň
15 dkg strouhanka
5 dkg cukr krupice
25 dkg ovoce
na ozdobu
5 dkg cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazíme jeden balíček listového těsta a rozdělíme ho na dva díly, které rozválíme na tenké pláty.

  2. Těsto posypeme lehce domácí strouhankou a poklademe ovocem, můžeme ještě posypat mletými ořechy nebo kokosem. Můžeme i přisladit.

  3. Rozválené těsto opatrně sbalíme, okraje podsuneme a přemístíme na plech. Na plech můžeme položit pečící papír nebo závin jen položíme na plech. Mastit nemusíme, těsto obsahuje dost tuku. Záviny na plechu propícháme vidličkou, aby vyšla pára z ovoce.

  4. Ovocný štrúdl pečeme dozlatova na 170 °C. Vychladlý moučník pocukrujeme moučkovým cukrem.

  5. Na ovocný štrúdl můžeme použít různé ovoce - třešně, švestky, banány, jablka, maliny, borůvky, meruňky, broskve a další. Čerstvé i mražené, jen z ovoce odstraníme pecky.

  6. Z balíčku listového těsta připravíme 2 záviny. Množství strouhanky, ovoce i cukru je uvedeno na 1 ovocný štrúdl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!