Ovocný štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto náplň 15 dkg strouhanka 5 dkg cukr krupice 25 dkg ovoce na ozdobu 5 dkg cukr moučka
Postup Ovocný štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazíme jeden balíček listového těsta a rozdělíme ho na dva díly, které rozválíme na tenké pláty.
Těsto posypeme lehce domácí strouhankou a poklademe ovocem, můžeme ještě posypat mletými ořechy nebo kokosem. Můžeme i přisladit.
Rozválené těsto opatrně sbalíme, okraje podsuneme a přemístíme na plech. Na plech můžeme položit pečící papír nebo závin jen položíme na plech. Mastit nemusíme, těsto obsahuje dost tuku. Záviny na plechu propícháme vidličkou, aby vyšla pára z ovoce.
Ovocný štrúdl pečeme dozlatova na 170 °C. Vychladlý moučník pocukrujeme moučkovým cukrem.
Na ovocný štrúdl můžeme použít různé ovoce - třešně, švestky, banány, jablka, maliny, borůvky, meruňky, broskve a další. Čerstvé i mražené, jen z ovoce odstraníme pecky.
Z balíčku listového těsta připravíme 2 záviny. Množství strouhanky, ovoce i cukru je uvedeno na 1 ovocný štrúdl.