Ovocný koláč s želatinou a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
4 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
200 g polohrubá mouka
8 lžic horká voda
na ozdobu
ovoce
krém
2 ks vanilkový cukr
náplň
2 ks zakysaná smetana
na potření
1 balíček želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si korpus. Přísady na těsto smícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný kulatý plech na korpus a pečeme při 180 - 200 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Do zakysaných smetan vmícháme vanilkové cukry. Náplň natřeme na studený korpus a poklademe ovocem. Připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Ovocný koláč slabě polijeme želatinou a necháme ztuhnout v chladničce.

  3. Hotový ovocný koláč se želatinou a smetanou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!