Kuře po katalánsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
5 ks rajče
250 g rýže
šafrán
6 dl kuřecí vývar
mletý pepř
4 lžíce sterilovaný hrášek
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks velká červená cibule
1 ks velké kuře

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a rozdělíme na 6 kousků, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a posekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, sloupneme a také nakrájíme na kostky. Hrášek necháme okapat. Propláchneme rýži

  2. Na velké hluboké pánvi rozpálíme olej, ve kterém prudce ze všech stran opečeme kuřecí kousky. Kuře vyjmeme a na výpeku rozškvaříme slaninu

  3. Přidáme cibuli a česnek, přisypeme červenou papriku. Jakmile paprika zpění, vše zalijeme 1 dl vývaru. Nyní do směsi vrátíme opečené kousky kuřete, vložíme rajčata, hrášek, rýži a šafrán. Kuře po katalánsku promícháme a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou a pozvolna dusíme doměkka

  4. Kuře po katalánsku podáváme teplé. Vhodným doplňkem ke kuřeti po katalánsku jsou saláty z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!