Kuře po francouzsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
100 ml vývar
máslo
petrželka
tymián
1 ks kuře
250 g žampiony
bobkový list
400 ml červené víno
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
250 g uzený bůček
500 g malé cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme asi na 8 částí, případně naporcujeme ještě na menší kousky. Bůček nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Připravíme si ostatní suroviny

  2. Bůček osmahneme na rozpuštěném másle a vyjmeme stranou. Celé cibulky osmahneme na výpeku, pak je přesuneme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut

  3. V jiné pánvi podusíme nakrájené žampiony, ke zbylému tuku přidáme kuře a opečeme ho ze všech stran. Vše přendáme do pekáčku, přidáme opečený bůček, česnek, bobkový list, nasekanou petrželku a tymián. Ve víně rozmícháme mouku, převaříme a nalijeme na kuře, přilijeme vývar a společně dusíme 30 - 45 minut ve vyhřáté troubě. Finální pokrm podle chuti osolíme a opepříme

  4. Kuře po francouzsku rozdělíme na talíře, přidáme podušené cibulky a podáváme s bramborem nebo rýží

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!