Kuře po selsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
2 - 3 lžíce sádlo
1 ks kuře
3 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička drcený kmín
400 g vepřový bůček
mletý černý pepř
3 ks uzené kuřecí stehno
3 lžíce čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Kuře, kousek bůčku a uzená stehna očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Připravíme si marinádu. Prolisovaný česnek promícháme s hořčicí, olejem, drceným kmínem a rozmarýnem dohladka. Touto marinádou potřeme veškeré maso pouze z jedné strany

  2. Troubu předehřejeme na 170°C a na dno pekáče rozložíme cibuli. Na ni položíme kuře a ostatní maso potřenou stranou nahoru. Přidáme sádlo a vše podlijeme teplou vodou nebo vývarem do výšky maximálně 5 mm. Pekáč zakryjeme víkem a pečeme asi 45 - 50 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou

  3. Kuře po selsku ke konci pečení odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova

  4. Upečené kuře po selsku, bůček a uzená stehna naporcujeme na servírovací mísu a podáváme zvlášť s vysmahnutým sosem a kyselím zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!