Ostrá kapie plněná kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
máslo
2 - 3 ks mrkev
400 g kuřecí prsa
160 g anglická slanina
5 řapíků řapíkatý celer
mletý černý pepř
mletá chilli paprika
8 ks pálivá kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na 4 díly, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a ochutíme chilli paprikou. Mrkev a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na proužky

  2. Na maso položíme kousky celeru a mrkve a vše svineme do tenkého závitku, který pevně omotáme tenkým plátkem slaniny. Kapie omyjeme, vršek seřízneme a semínka vydlabeme. Kapie naplníme připravenými kuřecími závitky a potřeme olejem

  3. Plněné ostré kapie vložíme do remosky vymazané máslem a pečeme doměkka. Během pečení papriky podle potřeby podléváme vývarem

  4. Ostré kapie plněné kuřecím masem a zeleninou podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!