Zeleninová směs s česnekem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 - 6 stroužků česnek
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžička saturejka
1 lžička olivový olej
5 - 6 ks velké rajče
voda na podlití
bylinková sůl
1/2 - 1 lžičky chilli pasta
2 ks velká žlutá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata zbavíme stopek a dobře omyjeme. Papriky očistíme, zbavíme středu. Česnek oloupeme. Rajčata nakrájíme kostičky, stejně tak papriky

  2. Na hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zeleninu prudce osmahneme. Zasypeme bylinkovou solí, přidáme chilli pastu, rajčatový protlak, prohřejeme. Přidáme saturejku, trošku podlijeme vodou a krátce podusíme, až se tekutina téměř odpaří. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek, necháme minutku probublat a máme hotovo

  3. Zeleninovou směs s česnekem podáváme jako pálivou přílohu k masitým pokrmům, ale můžeme ji dávat i jako náplň do omelet. Výborně chutná i ještě teplá na topinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!