Silvestrovská polévka s ostravskou klobásou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 paličky česnek
sůl
1 hrst petrželka
6 ks cibule
0,25 l kečup
1 hrst bazalka
chilli paprička
300 g žampiony
olivový olej
2 konzervy krájená rajčata
4 lžíce hladká mouka
2 ks červená paprika
3 ks zelená paprika
3 ks žlutá paprika
4 l hovězí vývar
mletý černý pepř
5 ks ostravská klobása
2 konzervy bílé fazole v chilli omáčce
1 konzerva bílé fazole v rajské omáčce
2 konzervy červené fazole (bez nálevu)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, papriky na proužky, žampiony na plátky a chilli papričky na kolečka. Klobásu nakrájíme na měsíčky a osmažíme na pánvi. Petrželku a bazalku nasekáme na jemno

  2. V hrnci zesklovatíme na oleji nakrájenou cibuli, pak zasypeme hladkou moukou a necháme přismahnout. Přidáme mletou papriku, nakrájený česnek, papriky, chilli papričky, žampiony, klobásy a vše lehce opečeme

  3. Zalijeme vývarem, promícháme a na malém ohni vaříme asi půl hodiny. Po půl hodině přidáme fazole, rajčata, kečup, nasekanou petrželku a bazalku a dochutíme solí a pepřem

  4. Silvestrovskou polévku s ostravskou klobásou necháme projít varem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!