Opékané brambory s rajčátky a hráškem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
máslo
grilovací koření
olivový olej
sójová omáčka
1 konzerva sterilovaný hrášek
100 g cherry rajče
6 ks vařené brambory ve slupce
1 - 2 špetky chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory dobře očistíme kartáčkem a dáme vařit do osolené vody, dokud nejsou měkké. Vyzkoušíme tak, že do brambory píchneme vidličkou. Doba varu záleží na velikosti. Po uvaření brambory scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na hrubší kolečka. Komu vadí slupka, oloupe je. Hrášek scedíme a cherry rajčátka rozkrájíme na půlky

  2. Na pánvi rozehřejeme kousek másla s olivovým olejem a kolečka brambor osmahneme.Tuku nedáváme příliš. Zasypeme grilovacím kořením. Potom vsypeme rajčátka, hrášek a restujeme. Když jsou

  3. " target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory

  4. s hráškem a rajčátky lehce nazlátlé, zakápneme sójovou omáčkou, dochutíme chilli vločkami a promícháme

  5. Opékané brambory s rajčátky a hráškem servírujeme ihned po přípravě jako přílohu k masu (4 porce), vegetariáni si přidají na množství a použijí pokrm jako hlavní chod (2 porce). Můžeme doplnit studenými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!