Opékané zelné škubánky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g šunka
700 g brambory
sádlo
250 g hrubá mouka
bílé dušené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí připravíme podle receptu Bílé hlávkové zelí dušené. Použijeme jednu třetinu dávky, kterou necháme vychladnout a okapat. Šunku nakrájíme na jemné kratší proužky

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejnoměrné kousky, zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Vodu z části slijeme tak, aby dosahovala přibližně do poloviny výšky brambor. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr, přisypeme mouku, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni ještě asi 10 minut povaříme. Potom vše rozšťoucháme v hladké těsto, osolíme, vmícháme okapané zelí a šunku

  3. Z hmoty lžící tvoříme noky, které opékáme na sádle dozlatova

  4. Opékané škubánky se zelím a šunkou podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty. Mohou však být i vhodnou přílohou k pečenému vepřovému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!