Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 50 g cukr 4 plátky pomeranče 2 ks žloutky 1 dl ocet balsamico 5 ml olivový olej 2 dl portské víno 300 g červená řepa 400 g kozí sýr 300 g listový salát
Postup Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu očistíme, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Řepu pečeme asi 40 minut při 160 °C, dokud nezměkne. Potom necháme řepu zchladnout, poté ji oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky
Z cukru vytvoříme karamel tak, že na pánev nasypeme cukr, zalijeme ho octem a vše svaříme na medovou konzistenci. Vychladlou směs smícháme s nastrouhanou řepou
Kolečka kozího sýra dáme rozpéct do trouby na 5 minut při 200 °C. Ze žloutků, vína a cukru ve vodní lázni vyšleháme hustou pěnu
Na talíř dáme salát z červené řepy, proložíme ho lístky trhaného salátu, navrch položíme rozpečený kozí sýr a kolem ozdobíme dvěma polovinami plátku pomeranče a vinnou pěnou
Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem podáváme s krutony.