Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

50 g cukr
4 plátky pomeranče
2 ks žloutky
1 dl ocet balsamico
5 ml olivový olej
2 dl portské víno
300 g červená řepa
400 g kozí sýr
300 g listový salát

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistíme, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Řepu pečeme asi 40 minut při 160 °C, dokud nezměkne. Potom necháme řepu zchladnout, poté ji oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky

  2. Z cukru vytvoříme karamel tak, že na pánev nasypeme cukr, zalijeme ho octem a vše svaříme na medovou konzistenci. Vychladlou směs smícháme s nastrouhanou řepou

  3. Kolečka kozího sýra dáme rozpéct do trouby na 5 minut při 200 °C. Ze žloutků, vína a cukru ve vodní lázni vyšleháme hustou pěnu

  4. Na talíř dáme salát z červené řepy, proložíme ho lístky trhaného salátu, navrch položíme rozpečený kozí sýr a kolem ozdobíme dvěma polovinami plátku pomeranče a vinnou pěnou

  5. Salát z červené řepy s gratinovaným kozím sýrem podáváme s krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!