Opékané tofu se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 lžíce zázvor
2 lžíce koriandr
2 ks šalotka
1 ks šalotka
230 g tofu
2 lžíce sójová omáčka
2 lžičky hnědý cukr
1 lžíce rýžové víno
1 hrnek cukrový hrášek
1 lžíce arašídový olej
120 g nakládané kukuřičky
120 g houba šiitake
1/2 lžičky čínská směs pěti koření
1 ks čerstvá chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na kousky. Šalotky a česnek také nakrájíme na kousky. Kukuřičky rozpůlíme. Houbu šiitake a koriandr také nakrájíme na malé kousky

  2. Všechny suroviny na přípravu marinády dáme do mělké misky a smícháme. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování kousky tofu jednou nebo dvakrát obrátíme

  3. Marinádu slijeme a odložíme. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový nebo kukuřičný olej, přidáme tofu a opékáme je na středně silném ohni 2-3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme lopatkou s otvory na talíř. Do woku nebo na pánev pak přidáme šalotky a česnek a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme je minutu. Přidáme lusky cukrového hrášku a houby a opékáme je 2 minuty

  4. Do woku nebo na pánev vrátíme tofu a přilijeme marinádu. Opatrně prohřejeme (1-2 minuty). Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nakrájeným koriandrem a ihned podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!