Opékané tofu se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks česnek 1 lžíce zázvor 2 lžíce koriandr 2 ks šalotka 1 ks šalotka 230 g tofu 2 lžíce sójová omáčka 2 lžičky hnědý cukr 1 lžíce rýžové víno 1 hrnek cukrový hrášek 1 lžíce arašídový olej 120 g nakládané kukuřičky 120 g houba šiitake 1/2 lžičky čínská směs pěti koření 1 ks čerstvá chilli paprička
Postup Opékané tofu se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Tofu nakrájíme na kousky. Šalotky a česnek také nakrájíme na kousky. Kukuřičky rozpůlíme. Houbu šiitake a koriandr také nakrájíme na malé kousky
Všechny suroviny na přípravu marinády dáme do mělké misky a smícháme. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování kousky tofu jednou nebo dvakrát obrátíme
Marinádu slijeme a odložíme. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový nebo kukuřičný olej, přidáme tofu a opékáme je na středně silném ohni 2-3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme lopatkou s otvory na talíř. Do woku nebo na pánev pak přidáme šalotky a česnek a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme je minutu. Přidáme lusky cukrového hrášku a houby a opékáme je 2 minuty
Do woku nebo na pánev vrátíme tofu a přilijeme marinádu. Opatrně prohřejeme (1-2 minuty). Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nakrájeným koriandrem a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů