Salát z červené řepy s křenovou smetanou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks jablko
1 ks citron
100 ml smetana ke šlehání
100 g vlašské ořechy
1/2 ks menší celer
2 lžíce nastrouhaný křen
500 g červná řepa

Postup přípravy receptu

  1. Z řepy odkrojíme listy a kořen, bulvu důkladně omyjeme. Uvaříme ji ve slané vodě doměkka,ale pevnou na skus. Během vaření můžeme tvrdost vyzkoušet špejlí. Podle velikosti bulvy vaříme řepu asi 30 - 50 minut

  2. Uvařenou řepu vyjmeme a hned oloupeme. Necháme ji vychladnout, rozkrojíme na půlku nebo na čtvrtiny (podle velikosti bulvy) a pokrájíme na plátky

  3. Očištěný celer nastrouháme nahrubo a pokapeme šťávou z citronu. Ořechová jádra pokrájíme na menší kousky. Celer a ořechy promícháme s řepou

  4. Omyté jablko zbavíme jádřince a neoloupané také hrubě nastrouháme a pokapeme citronem. Smícháme ho s křenem a smetanou, ochutíme solí

  5. Řepu s celerem a ořechy rozdělíme na porce, každou porci přelijeme smetanou s křenem a jablky. Je možné všechny ingredience na salát z červené řepy promíchat v jedné míse, ale kvůli vzhledu doporučuji upravit každou porci zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!