Salát z červené řepy s křenovou smetanou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 ks jablko 1 ks citron 100 ml smetana ke šlehání 100 g vlašské ořechy 1/2 ks menší celer 2 lžíce nastrouhaný křen 500 g červná řepa
Postup Salát z červené řepy s křenovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Z řepy odkrojíme listy a kořen, bulvu důkladně omyjeme. Uvaříme ji ve slané vodě doměkka,ale pevnou na skus. Během vaření můžeme tvrdost vyzkoušet špejlí. Podle velikosti bulvy vaříme řepu asi 30 - 50 minut
Uvařenou řepu vyjmeme a hned oloupeme. Necháme ji vychladnout, rozkrojíme na půlku nebo na čtvrtiny (podle velikosti bulvy) a pokrájíme na plátky
Očištěný celer nastrouháme nahrubo a pokapeme šťávou z citronu. Ořechová jádra pokrájíme na menší kousky. Celer a ořechy promícháme s řepou
Omyté jablko zbavíme jádřince a neoloupané také hrubě nastrouháme a pokapeme citronem. Smícháme ho s křenem a smetanou, ochutíme solí
Řepu s celerem a ořechy rozdělíme na porce, každou porci přelijeme smetanou s křenem a jablky. Je možné všechny ingredience na salát z červené řepy promíchat v jedné míse, ale kvůli vzhledu doporučuji upravit každou porci zvlášť.