Olivový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 hrnek voda
1,5 lžička droždí
2 lžíce olivový olej
3 hrnky hladká mouka
1 hrnek vypeckované olivy

Postup přípravy receptu

  1. Do pečicí nádoby vložíme suroviny v následujícím pořadí: hrnek vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 3 hrnky hladké mouky, 1,5 lžičky droždí. Přístroj nastavíme na základní program. Jakmile zazní zvukové znamení, přidáme olivy

  2. Po ukončení programu bochník vyklopíme na drátěnou mřížku a necháme vychladnout

  3. V obchodech najdeme různé druhy oliv, kterými můžeme obměnit chuť chleba. Například vyzkoušejte olivy s chilli, česnekem. Jsou různé druhy náplní

  4. Chléb je vhodný jako příloha k italskému jídlu nebo k rajčatovému salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!