Čočkovo-rajčatová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1,5 l voda
4 - 5 ks rajče
1 hrst pórek
1 hrnek červená čočka
bylinková sůl
1 kostka zeleninový bio bujon

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme veškerou zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Čočku propláchneme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Komu vadí slupky, může rajčata předem spařit a oloupat

  2. V hrnci rozehřejeme hrubší plátek másla (cca 2 lžíce) a pórek lehce osmahneme. Vhodíme čočku, nadrobno nakrájený oloupaný česnek a necháme jen krátce rozvonět. Vhodíme kousky rajčat, zalijeme vroucí vodou a přidáme kostku bujonu. Kdo nechce používat bujon, pouze polévku osolí. Od bodu varu vaříme čočkovo-rajčatovou polévku cca 10 - 15 minut. Nakonec polévku dosolíme, dopepříme a dochutíme rozemnutou majoránkou

  3. Čočkovo-rajčatová polévka chutná nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!