Špenátový krém s olivovými krutony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
500 ml smetany
10 ks zelených oliv
bílý pepř
50 ml olivového oleje
10 ks černých oliv
250 g špenátu mraženého nebo čerstvého
250 g (kuřecího) vývaru
50 g pórku
50 g parmazánu
francouzská bageta
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zesklovatíme pórek nakrájený na jemno, zalijeme vývarem a smetanou. Vše povaříme asi 10 minut. Necháme přejít prudším varem, poté vložíme špenát překrojený na kousky nebo povaříme 3-5- minut. Vše promixujeme, dochutíme solí a pepřem. Přo podávání vkládáme ochucení krutovy, které připravíme z bagety nakrájen´é na kostičky, opečené společně s nasekanými olivai a strouhaným parmazánem na olivovém oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!