Špenátový krém s olivovými krutony recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 500 ml smetany 10 ks zelených oliv bílý pepř 50 ml olivového oleje 10 ks černých oliv 250 g špenátu mraženého nebo čerstvého 250 g (kuřecího) vývaru 50 g pórku 50 g parmazánu francouzská bageta světlá jíška
Postup Špenátový krém s olivovými krutony
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zesklovatíme pórek nakrájený na jemno, zalijeme vývarem a smetanou. Vše povaříme asi 10 minut. Necháme přejít prudším varem, poté vložíme špenát překrojený na kousky nebo povaříme 3-5- minut. Vše promixujeme, dochutíme solí a pepřem. Přo podávání vkládáme ochucení krutovy, které připravíme z bagety nakrájen´é na kostičky, opečené společně s nasekanými olivai a strouhaným parmazánem na olivovém oleji.