Špagety s olivovým olejem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 lžíce petrželka
pepř
1/2 hrnečku panenský olivový olej
460 g čerstvé špagety

Postup přípravy receptu

  1. Česnek se špetkou soli opečeme v rendlíku na olivovém oleji (z uvedeného množství ubereme 1 lžíci a uschováme k dalšímu použití) za stálého míchání na mírném ohni dozlatova a rendlík odstavíme. Česnek se nesmí spálit, protože by zhořkl. (Pokud se spálí, nezbude vám nic jiného než jej vyhodit a začít znova od začátku!)

  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a povaříme v ní 2-3 minuty špagety tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné

  3. Těstoviny pak důkladně scedíme a vrátíme do hrnce. Čerstvé těstoviny se vaří jen krátkou dobu, můžeme však použít také sušené a dobu varu přiměřeně prodloužit

  4. Olej s opečeným česnekem nalijeme na špagety a promícháme. Opepříme, přidáme nakrájenou čerstvou petrželku a opět promícháme protřásáním

  5. Pokrm upravíme na talíře nebo do misek a ihned podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!