Nové brambory s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g slanina
3 ks vejce
30 g máslo
1 hrnek mléko
300 g brynza
1 kg nové brambory
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme zesklovatět. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Rozpuštěným tukem potřeme zapékací mísu. Do mísy dáme vrstvu brambor, přetřeme je brynzou rozšlehanou s trochou mléka. Dříve se i brambory trochu solily, ale teď je brynza tak slaná, že to není potřeba. Brynzu posypeme částí rozškvařené slaniny. Opět dáme vrstvu brambor, přetřeme brynzou a posypeme škvarky. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvou budou brambory.

  3. Po krátkém zapečení brambory zalijeme jemně osoleným mlékem rozšlehaným s vejci. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem nebo poklademe tenkými lupínky másla. Brambory s brynzou zapékáme asi půl hodiny.

  4. Nové brambory s brynzou podáváme s hlávkovým nebo okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!