Netradiční mramorová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
1 balení čokoláda na vaření
0,5 hrnků slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek kukuřičná mouka
1 hrnek kokosová moučka
máslo na vymazání
1 hrnek třtinový cukr
kokos na vysypání
1 hrnek špaldová mouka
1 balíček kypřící prášek bez fosfátů

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme dvě mísy, každé těsto zpracujeme zvlášť. V 1. míse smícháme kukuřičnou mouku, kokosovou moučku (strouhaný kokos), bílý cukr (krupici či krystal), půl balíčku prášku do pečiva, půl balíčku vanilkového cukru a vše důkladně promícháme. Přilijeme půlku hrnku mléka, čtvrtinu hrnku oleje a 1 vejce. Vypracujeme světlé těsto, které bude lehce tekuté

  2. V 2. míse smícháme žitnou mouku, třtinový cukr, kakao (můžeme i špetku skořice), nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu, půl balíčku prášku do pečiva, půl balíčku vanilkového cukru a vše důkladně promícháme. Přilijeme půlku hrnku mléka, čtvrtinu hrnku oleje a 1 vejce. Vypracujeme tmavé těsto, které bude lehce tekuté

  3. Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme kokosovou moučkou. Těsta nalijeme tak, aby se nám neslila v jedno - já dělám 3 - 4 vrstvy

  4. Formu s těstem dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 55 minut. Upečení zjistíme špejlí, nesmí se na ni těsto lepit. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odležet ve formě a po vychladnutí vyklopíme

  5. Netradiční mramorovou bábovku můžeme podávat třeba s teplým kakaem nebo bílou kávou. Kdo by měl čokolády a kokosu málo, může ještě polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!