Netradiční srnčí hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
100 g polohrubá mouka
100 g curk krupice
náplň
150 g máslo
4 lžíce rum
2 lžíce marmeláda
2 lžíce mléko
kokos
ořechy
100 g cukr moučka
ovoce
2 lžíce kakaový prášek
poleva
150 g čokoláda na vaření
75 g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si klasický piškotový plát. Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a upečeme na plechu, který si předem vyložíme pečícím papírem.

  2. Upečený korpus necháme vychladnout. Vyřízneme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.

  3. Zbylou část plátu rozdrobíme a přidáme cukr, máslo, kakaový prášek, marmeládu, rum a trošku mléka nebo smetany, ať máme vláčnou hmotu. Můžeme přidat podle chuti kokos, ořechy nebo jiné ovoce.

  4. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a hřbet naplníme touto hmotou. Přiložíme obdélník, který jsme si nachystali z piškotového plátu.

  5. Netradiční srnčí hřbet necháme ztuhnout v chladničce. Pak srnčí hřbet vyklopíme a potáhneme čokoládou. Opět jej necháme ztuhnout.

  6. Hotový netradiční hřbet krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!