Opékaná bylinková sekaná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g strouhanka
1 ks bílek
600 g vepřové maso
mletý černý pepř
2 lžíce sekané bylinky (petrželka, pažitka, rozmarýn, libeček)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso důkladně očistíme a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme a co nejdůkladněji promícháme s bylinkami, strouhankou a sytovými vejci. Hmotu necháme asi čtvrt hodiny v chladu odpočinout

  2. Z uleželé hmoty vytvarujeme šišku, kterou potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi půl hodiny

  3. Hotovou sekanou vyndáme, rozkrájíme na plátky a na rozpáleném oleji ještě každý plátek z obou stran důkladně orestujeme dokřupava

  4. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!