Pečený bůček s netradiční omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
400 ml vývar
1 ks malá cibule
20 - 30 g čerstvý zázvor
50 ml sojová omáčka
1/2 lžičky mletý kmín
3 snítky čerstvý koriandr
1 ks čerstvá chilli paprika
1 kg vepřový bůček s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pikantní zálivku. Cibuli, česnek a čerstvý zázvor oloupeme a usekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Pak očištěné suroviny zalijeme studeným vývarem, přidáme čerstvý koriandr, sojovou omáčku a vše rozmixujeme v hladkou zálivku

  2. Vepřový bůček očistíme a kůži ostrým nožem nakrájíme na mřížku, do které vetřeme sůl a mletý kmín. Potom maso z obou stran zprudka opečeme na oleji dorůžova. Bůček opékáme nejdříve kůží dolů tak dlouho, dokud nezrůžoví. Pak maso otočíme a jakmile se zatáhne, přendáme ho i s výpekem do pekáčku kůží nahoru. Vše zalijeme zálivkou tak, aby nebyla kůže ponořena. Bůček pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka

  3. Pečený bůček rozdělíme na porce, podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem

  4. Pečený bůček s netradiční omáčkou je opravdovou delikatesou pro všechny, co rádi dobře propečené maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!