Pečený bůček s netradiční omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 400 ml vývar 1 ks malá cibule 20 - 30 g čerstvý zázvor 50 ml sojová omáčka 1/2 lžičky mletý kmín 3 snítky čerstvý koriandr 1 ks čerstvá chilli paprika 1 kg vepřový bůček s kůží
Postup Pečený bůček s netradiční omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pikantní zálivku. Cibuli, česnek a čerstvý zázvor oloupeme a usekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Pak očištěné suroviny zalijeme studeným vývarem, přidáme čerstvý koriandr, sojovou omáčku a vše rozmixujeme v hladkou zálivku
Vepřový bůček očistíme a kůži ostrým nožem nakrájíme na mřížku, do které vetřeme sůl a mletý kmín. Potom maso z obou stran zprudka opečeme na oleji dorůžova. Bůček opékáme nejdříve kůží dolů tak dlouho, dokud nezrůžoví. Pak maso otočíme a jakmile se zatáhne, přendáme ho i s výpekem do pekáčku kůží nahoru. Vše zalijeme zálivkou tak, aby nebyla kůže ponořena. Bůček pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka
Pečený bůček rozdělíme na porce, podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem
Pečený bůček s netradiční omáčkou je opravdovou delikatesou pro všechny, co rádi dobře propečené maso.