Netradiční vinná klobása recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 500 g cibule 500 g vinná klobása 4 lžíce hladká mouka 150 g zakysaná smetana olej na smažení 100 g listový špenát 1 lžíce balzamikový ocet mletý černý pepř čerstvý nebo sušený tymián
Postup Netradiční vinná klobása
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 200 °C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme dělat těsto. Klobása se zpevní a bude mít krásnou barvu
Cibuli rozkrojíme na poloviny a ty pak nakrájíme na tenké plátky. Ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Pak snížíme plamen a cibulku smažíme pozvolna doměkka, aby získala karamelovou barvu. Na závěr ji poprášíme hladkou moukou a přidáme balzamikový ocet
K cibulce přidáme nasekaný nebo sušený tymián, sůl a pepř. Vmícháme zakysanou smetanu, vejce a čerstvé listy předem dobře propraného špenátu
Do formy s opečenou vinnou klobásou nalijeme cibulovou směs a vrátíme ji zpátky do trouby. Netradiční vinnou klobásu pečeme asi 25 minut. Hotový koláč musí být pevný, se zlatavou barvou na povrchu.