Netradiční vinná klobása recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
500 g cibule
500 g vinná klobása
4 lžíce hladká mouka
150 g zakysaná smetana
olej na smažení
100 g listový špenát
1 lžíce balzamikový ocet
mletý černý pepř
čerstvý nebo sušený tymián

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 200 °C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme dělat těsto. Klobása se zpevní a bude mít krásnou barvu

  2. Cibuli rozkrojíme na poloviny a ty pak nakrájíme na tenké plátky. Ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Pak snížíme plamen a cibulku smažíme pozvolna doměkka, aby získala karamelovou barvu. Na závěr ji poprášíme hladkou moukou a přidáme balzamikový ocet

  3. K cibulce přidáme nasekaný nebo sušený tymián, sůl a pepř. Vmícháme zakysanou smetanu, vejce a čerstvé listy předem dobře propraného špenátu

  4. Do formy s opečenou vinnou klobásou nalijeme cibulovou směs a vrátíme ji zpátky do trouby. Netradiční vinnou klobásu pečeme asi 25 minut. Hotový koláč musí být pevný, se zlatavou barvou na povrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!