Naložený křen recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
2 lžičky sůl
350 g křen
750 ml vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Malé zavařovací sklenice vyvaříme a osušíme.

  2. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Z daného množství bychom měli mít aspoň 220 g strouhaného křenu. Pokud je váha nižší, přidáme ještě křen a nastrouháme jej.

  3. Připravíme si nálev. V kastrolu svaříme ocet s cukrem a solí. Následně vaříme asi 5 minut. Pak vsypeme křen a vaříme asi ještě 1 - 2 minuty.

  4. Křenovou hmotou naplníme připravené sklenice, pořádně je uzavřeme a asi týden necháme uležet.

  5. Nakládaný křen podáváme ke grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!